Ervaringen van Offtrack reizigers

De combinatie van Papoea-Nieuw-Guinea en Vanuatu was voor ons echt een topper Stefaan V. - Angeline WL.

Dankzij Offtrack hebben wij een jarenlange droom kunnen realiseren.  Beide bestemmingen zijn uniek omwille van de authentieke levenswijze van de lokale bevolking, nog niet aangetast door toerisme, en een overweldigende natuur.
In Vanuatu lag de focus op vulkanen, maar we waren overweldigd door de openheid en authenticiteit van de lokale bevolking.
De combinatie van beiden hebben gezorgd voor een unieke beleving die werd verdergezet op Papoea-Nieuw-Guinea.
De reis op Papoea-Nieuw-Guinea kon niet beter beginnen dan met het bijwonen van het Mount Hagen festival, waar op een originele manier kennis wordt gemaakt met talrijke lokale stammen en hun gebruiken (dansen, muziek, klederdracht, enzovoort).  Na cultuur kwam de natuur, een combinatie van het hooggebergte met een zeer uitdagende beklimming van de hoogste top van Oceanië en trekkings door het ongerepte regenwoud, met telkens zeer unieke locaties voor overnachting waarbij het contact met de lokale bevolking steeds centraal stond, trouwens ook tijdens de tochten zelf.  
De begeleiding door een ganse ploeg van gidsen en dragers was van het hoogste niveau.
In het vervolg van het programma hebben we kennis gemaakt met de weelderige fauna (onder en boven water) waarbij het programma ook ruimte laat voor eigen initiatieven, zoals een jungletocht ’s morgensvroeg met als hoogtepunt de dansende paradijsvogel.  Kortom, deze reis was een hoogtepunt op diverse vlakken.

Graag wil ik een positieve noot over Offtrack de wereld insturen Marc DP.

In 2016 maakte ik een eerste reis met Offtrack, het werd Kirgizië. Het programma, de organisatie, de begeleiding, de speciale bestemming, het liet een positieve indruk op mij na zodat ik Offtrack niet meer losliet.
In 2017 koos ik voor Patagonië, een uniek programma en hetzelfde jaar ook voor Mongolië, een bestemming waar ik al 14 jaar naar uitkeek. Het positivisme werd nog wat aangedikt zodat ik in 2018 koos voor Bolivië.

2019 werd dan een toppie; Vanuatu & Papoea Nieuw Guinea. Wat voor een mix we hier kregen grenst aan het ongelooflijke.
Na bijna 60 bereisde landen komt PNG in mijn top 3 !
Eind 2019 maakt ik dan een pracht van een Colombia reis mee.
Het Offtrack concept biedt minder bezochte en afgelegen bestemmingen aan, vandaar mijn grote interesse.
Pakistan zal mijn 7de deelname worden, en Nieuw Zeeland later dit jaar wordt nummer 8.

Vanwege een zeer tevreden Offtrack-reiziger!

Papua Nieuw-Guinea overtrof alle verwachtingen Christel J.

In juli 2020 bestaat Offtrack 5 jaar, ik ben dankbaar voor de vele schitterende reizen die ik reeds heb kunnen beleven, en hoop dat er nog veel zullen volgen. Het erg gevarieerde aanbod, vaak naar niet zo evidente bestemmingen, doet  verlangen naar meer.
De goeie organisatie, uitstekend opgebouwde reizen, lekkere eten en de vele contacten met de plaatselijke bevolking maken deze reizen zo boeiend, zonder stress, en laten je des te meer genieten van de schitterende natuur wereldwijd.

Het begon allemaal in Mongolië, ‘Land of the blue sky’, met zeer gastvrije mensen, het echte  nomadenleven met overnachtingen in yurts en als topper de beklimming van de Mount Malchin.
Werd vervolgd in West-Australië, prachtige natuurparken waarvan Karijni National park de voorkeur genoot.
De immense uitgestrektheid van dit land, de vele kangoeroes, krokodillen, doflijnen en oh zoveel meer maakten dat ik als een ander mens thuiskwam.

In Patagonië waren kamperen aan de voet van Fitz Roy, wandeling naar de Viedma Gletsjer, en driedaagse trekking rond San Martin de los Andes hoogtepunten.
In Kamchatka wandel je tussen de vele vulkanen, een meer dan uitzonderlijke bestemming in het uiterste puntje van Rusland, ver weg van de bewoonde wereld. Zonder wegen in een 6×6 truck, een natuurreis ten top, the valley of the Geysers als afsluiter & de heerlijke kingcrab, een leuke verrassing van Kris die ons al snel de vele muggen deed vergeten.

Opnieuw werd het verlangen naar Zuid-Amerika groot met ditmaal Bolivië op het programma.
Een bezoek aan Sucre mocht zeker niet ontbreken, net zoals Salar de Uyuni en het Nationaal Park Sajama. Dankzij Vladimir, onze lokale gids, en de vele unieke locaties waar we konden overnachten maakten ook weeral van deze reis een topvakantie.

Papua Nieuw-Guinea overtrof alle verwachtingen, vooral het contact met de plaatselijke bevolking maakte deze reis tot een unieke belevenis. Het bezoek aan het Mount Hagen festival waar de vele stammen in hun eigen klederdracht en muziek ons onderdompelden in hun cultuur. Bij bezoeken aan dorpen was er een aparte verwelkoming, sommige inwoners hadden nog nooit toeristen  gezien. De top van Mount Wilhelm bereiken was dankzij de begeleiding van de plaatselijke gidsen de mooiste ervaring ooit, in een land dat zo veel te bieden heeft, een bestemming om nooit meer te vergeten…

Colombia was voorlopig de laatste reis, opnieuw waren de aparte locaties, samenwerking met de plaatselijke gidsen en de contacten met de zeer sympathieke mensen van het hoogste niveau. Ideaal om er nu naar toe te reizen aangezien het nog niet is plat gelopen. De combinatie van de schitterende natuurparken zoals Cocuy en de koloniale stadjes was ideaal. We kwamen zowel aan de grens met Venezuela als aan de Caraïbische kust, ook cultuurliefhebbers  komen hier zeker aan hun trekken.
Blijf vooral zo verder op zoek gaan naar deze unieke plekjes Kris, bedankt!